НОВИНИ И АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАШАТА ДЕЙНОСТ

БУЛЕВАРД ВИТОША В СОФИЯ СРЕД НАЙ-СКЪПИТЕ В СВЕТА

Столичният бул. „Витоша“ се изкачи с още една позиция в класацията на най-скъпите търговски улици в света през 2019 г. С месечен наем от 56 евро/кв. м. най-популярната търговска дестинация в София достигна 46-о място в традиционното проучване „Main Streets around the World“ на консултантската компания Cushman & Wakefield, чийто стратегически партньор за България е Forton. Изследването обхваща 448 търговски дестинации в 68 страни по света.

ПОВЕЧЕ

Инвестиция в недвижим имот-струва ли си?

ИНВЕСТИЦИЯ В ИМОТИ-СТРУВА ЛИ СИ?

Кои са 5-те основни предимства на това да инвестираме в недвижими имоти?

На първо място имаме почти пълен контрол върху имотите, може да ги даваме под наем, може да ги продаваме, може да ги подобрим, може да ги преустроим, така че това е много важно предимство.

Второто е, че може да печелим по два начина от тях на първо място може да ги отдаваме под наем и така да си осигурим текущи доходи и на второ място е капиталната печалба, т. е. увеличението на цената на самите имоти.

 

ПОВЕЧЕ

Експертни съвети за успешна продажба

ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ ЗА УСПЕШНА ПРОДАЖБА

Продажбата на недвижим имот не е лека задача, въпреки че такова е мнението на повечето хора. Особеностите на пазара в последните години усложняват това начинание още повече, тъй като развитието му е динамично и в различни периоди доминират ту купувачите, ту продавачите.

Пазарът на недвижим имоти не е много по разлчен от другите пазари, предлагащи стоки и услуги-търсенето и предлагането на конкретен обект определят неговата цена и ликвидност.

ПОВЕЧЕ

Имотният пазар през 2019 г. – прогнози, очаквания, тенденции

Цените на имотите се вдигнаха доста, предвид, че в цялата страна се обявява този факт, но не е достигнат ръста на големите градове като София, Пловдив и Варна. И въпреки всичко потенциалните клиенти са млади семейства и възрастни хора, които търсят съответно големи и по-малки жилища. Ако може имотът да бъде евтин, хубав и на централна локация!

ПОВЕЧЕ

Хонконг беше определен за най-недостъпния жилищен пазар в света за девета поредна година

Хонконг беше определен за най-недостъпния жилищен пазар в света за девета поредна година, съобщава Bloomberg.

 Градът не само запазва титлата си, а жилищата там са станали още по-недостъпни за повечето жители, сочат данни на консултантската компания за градско планиране Demographia. Средната цена на имотите в града е нараснала до 20,9 пъти над средните доходи на домакинствата през 2018 г. спрямо 19,4 пъти година по-рано.

ПОВЕЧЕ