3 ВАЖНИ СЪВЕТА ЗА ТОВА КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ГРЕШКИ ПРИ ИНВЕСТИЦИИ В НЕДВИЖИМ ИМОТ

Инвестициите в недвижими имоти могат да бъдат печеливш бизнес

Но това не е начина за бързо забогатяване, ако това си мислите. С инвестиции в недвижими имоти може да се създаде богатство,  да се осигури наследство за нашите деца и да ни помогне да постигнем нашите мечти.  В моментното състояние на имотния пазар е изключително трудно да се справим, защото пазарът е изключително динамичен и конкурентен. Без значение дали това ще бъде първата ви инвестиция в недвижими имоти или се занимавате професионално с това, предпазването от рисковете на инвестирането са изключително важни:

Планиране на бюджета и финансите.

Всеки успешен инвеститор, знае че внимателното планиране е значително важно за бъдещия успех. Именно изготвянето на стабилен финансов план е най-добрия възможен начин за реализирането на печелившата инвестиция. Първо трябва да се пресметне дали имате достатъчно собствен капитал, за да стопанисвате имота. Прекомерното използване на кредити с цел инвестиция в недвижими имоти излага инвеститора на риск за бъдещи загуби. Все пак постоянно изскачат непредвини разходи, които не ги приемаме много приятно.

За да избегнем това ни е необходим съобразен бюджетен план, който да подсигури допълнителна финансова подкрепа на нашата инвестиция. Въпреки създаването на добър бюджете план, ние винаги трябва да очакваме неочакваното и да създадем резервен план за справяне с финансовите проблеми.

Познавайте добре вашата инвестиция.

Винаги трябва да се стараем да знаем максимално много за имота, в който предстои да инвестираме. Задължително е да проследим неговата история, да направим проучване на пазара и да опознаем много добре района,  в който се намира имота. Задължително е да се направи анализ на пазарната цена и дали тя е добра за нашата инвестиция и да се пресметнат бъдещи разходи, които могат да изскочат в бъдеще.

Най-често срещаната грешка е това да позволим да бъдем водени от импулсивността и чувствата ни. Ако се поддадем на тях е възможно да забравим да зададем някои от въпросите си за имоти. Крайното решение за инвестиция трябва да бъде базирано на добри познания за имота и добри калкулации на инвестицията, вместо нашите чувства да решават това.

Бъдещи планове.

Винаги трябва да имаме печеливша стратегия за излизане. Именно правилното планиране на недвижимото имущество, в което сме инвестирали е една от финалните крачки, които трябва да се направят, за да излезнем доволни от инвестицията. Грешно е мисленето, че по всяко време дадения имот може да бъде отдаден под наем или продаден и винаги да бъдем на печалба. Възможно е да не се намерят купувачи или наематели на имота, което ще го превърне в недоходоносна инвестиция. Непрестанно трябва да следим пазарните сили, за да не попадаме в подобна ситуация.

Когато си създадем резервен план –План Б, ще ни бъде по-лесно да се преборим с бъдещите обстоятелства. Можем да си създадем много възможности, като продажбата на имота на друг инвеститор малко под продажната цена, продаване на имота на лизинг, обновяване на имота и препродажбата му. Не пожелаваме на никой да усеща не толкова приятните ефекти на пазара, но ще ни бъде по-лесно, ако вече имаме изготвен план за действие.

Изводите са, че зад инвестицията в недвижими имоти се крият доста опасни клопки, които трябва да избегнем, ако решим да се занимаваме с това и искаме да печелим. Реалността въоабще не е лесна, защото ако беше, всички щяха да го правят. Инвестициите в имоти могат да ни направят богати, да ни осигуряват пасивен доход, но и могат много бързо и лесно да ни банкрутират. Ако следваме внимателно тези три основни точки, ще сме направили всичко необходимо да избегнем бъдещи грешки и да спечелим от направените инвестиции.

НАЗАД